jump to navigation

Blogosfera de la Spiru (septembrie – octombrie 2009) octombrie 19, 2009

Posted by Marcelina Popa in Uncategorized.
trackback

In caz ca nu stiati,  Spiru = Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, Tulcea :).

Vreau sa va prezint blogurile spiriste (nu „spiritiste”, va rog! mai bine le-as boteza spiro-bloguri) aparute in toamna asta. Daca sunt unele pe care le-am sarit, dati-mi de stire si-mi repar imediat greseala!

  • Incep cu cele colective:

http://bestof6a.wordpress.com – blogul clasei a VI-A

http://5btigers.wordpress.com – blogul clasei a V-a B (al tigrilor si tigrelor de la a V-a B, ma rog 🙂 )

  • Acum bloguri individuale:

http://razvandorobantu.wordpress.com

http://mirunalazar.wordpress.com

http://andreeaparaschiv.wordpress.com

http://spontestere.wordpress.com

http://teomilea.wordpress.com

http://fabiaolteanu.wordpress.com

  • A, era sa uit de blogurile de profesori:

http://elenaburic.unblog.fr

https://marcelinapopa.wordpress.com

La ce sunt bune blogurile? – v-ati putea intreba. Pe tema asta se poate discuta mult si bine, cu argumente pro si contra. Eu ma rezum la a prezenta cateva argumente pro:

  • blogurile colective reprezinta o excelenta ocazie de a lucra in colaborare cu oameni care nu-ti sunt neaparat prieteni sau rude;
  • crearea si administrarea unui site sau blog sunt prin ele insele niste activitati instructive, nu numai pentru ca dezvolta competente digitale, ci si pentru ca dezvolta toate celelalte competente; de exemplu, copiii de clasa a V-a si a VI-a invata statistica studiind graficele disponibile in panoul de comanda din spatele blogului; invata engleza incercand sa priceapa instructiunile de utilizare; in fine (si, de fapt, in primul rand), invata sa invete, fiindca administrarea unui blog se invata mai mult de unul singur, prin incercari si erori, prin diverse experimente alese in mod convenabil;
  • blogurile reprezinta uneori o forma de comunicare mai comoda decat messengerul, mai ales pentru copiii pe care parintii (din motive evidente) nu-i lasa sa stea toata ziua cu calculatorul deschis; poti lasa o poza pe blog chiar daca ceilalti colegi nu sunt online – o vor vedea mai tarziu; poti uploada parti ale unui proiect, poti discuta o problema de interes general, chiar o problema mai grea de matematica; poti cere opiniile celorlalti printr-un sondaj (da, e posibil si lucrul asta) si-ti poti exprima opiniile in acelasi mod.

P.S. Pe la sfarsitul lunii, o sa fac un fel de revista a presei virtuale de la Spiru, in care voi da link-uri catre cele mai interesante/amuzante/utile articole din spirosfera (nu trebuie sa aiba toate calitatile deodata, dar sa aiba macar una).

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un comentariu