jump to navigation

Un nou site pentru parinti. Cate ceva despre severitate Septembrie 30, 2009

Posted by Marcelina Popa in Jurnal, Pentru parinti.
Tags:
trackback

E vorba de www.suntparinte.ro/ . Iata si un articol interesant pe care l-am remarcat acolo: Temele pentru acasa. Mai sunt si altele, in mod sigur, dar n-am avut eu timp sa ma uit prea mult.

Pe acelasi site, puteti intra in legatura cu alti parinti de la aceeasi scoala (dupa ce in prealabil va inregistrati pe site).

P.S. Daca acesta este un nou site pentru parinti, se pune intrebarea care sunt cele vechi. Ma gandeam la www.desprecopii.com si www.parinti.com , site-uri pe care deja le stiam.

P.P.S. Ma uit cu mirare la ciudatenia asta: rezultatele unui sondaj pe tema „Consideri ca severitatea este benefica in educatia copilului tau?” . Peste 50% la suta dintre parinti considera ca da.  Si e vorba de parinti cu acces la internet si cu ceva interes pentru educatie. Daca erau luati in considerare toti parintii din Romania, cred ca procentajul urca la peste 70%. Lucrurile stau ceva mai bine printre profesori, unde procentajul s-ar situa undeva pe la 50-60%, dupa parerea mea.

Stiti ce e trist? Ca raspunsul lor s-ar putea sa fie, subiectiv vorbind, corect: probabil ca persoanele care au care au raspuns „da” nu s-ar putea descurca altfel cu copiii. E mai bine sa fie severi decat indiferenti sau isterici, daca tot nu au la dispozitie alte metode.

E adevarat insa ca oamenii inteleg lucruri foarte diferite prin severitate. Pentru unii, a fi sever inseamna a pedepsi (eventual aspru) copilul pentru orice greseala; pentru altii, a-l pedepsi (eventual aspru) numai atunci cand face un lucru rau in mod intentionat. In fine, uneori severitatea este doar o masca, un rol asumat. Omul e convins ca asa trebuie sa se poarte, ca asa e mai bine pentru copil si-si joaca rolul cat de bine poate.

Update. Vedeti ca am facut o noua categorie pe blog, numita „Pentru parinti”. Dand clic aici, puteti accesa direct postarile din aceasta categorie.

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: