jump to navigation

Apostolul Basescu Septembrie 9, 2009

Posted by Marcelina Popa in Jurnal.
trackback

Am preluat ideea titlului de la Costi Rogozanu, care-l citeaza pe blogul lui pe Traian Basescu, in dialog cu romii de la Costesti:

“N-am venit pentru campanie electorală. Am venit din respect pentru cultura şi tradiţiile romilor. În calitate de om şi preşedinte am o rugăminte şi un îndemn în acelaşi timp: creştinaţi-vă copiii şi daţi-i la şcoală

Costi Rogozanu se intreaba: „ce treaba are crestinatul cu datul la scoala? Acum asta-i problema, ca nu au fost bagati in cristelnita?” Pe el pare sa-l deranjeze in special chestia cu crestinatul. Exista insa si alte lucruri neplacute in „rugamintea si indemnul presedintelui”:

1. Fiind o declaratie publica, ii pune pe romi intr-o situatie umilitoare. Cum ar fi sa mearga un inginer-sef intr-o sectie a fabricii pe care o conduce, cu televiziunea dupa el, si sa le spuna muncitorilor: „Va dau un sfat, in calitate de sef al vostru si de om: spalati-va zilnic sub brat si dati-va cu deodorant!”.

2. „Sfatul” presedintelui incurajeaza generalizarile de genul: romii nu-si dau copiii la scoala si mai sunt si pagani pe deasupra. Majoritatea romilor sunt crestini si destul de multi ii dau la scoala, macar in clasele primare. Daca nu-i dau, nu e din cauza ca n-au aflat, inca, ce e bine si ce e rau in materie de educatie, ci din cu totul alte motive, adesea independente de ei.

3. Crestinarea autentica nu se face cu indemnuri de la presedintele tarii. Acesta n-are nicio calitate sa vorbeasca despre crestinare, ba chiar este recomandabil sa n-o faca, pentru ca instutia pe care o reprezinta este finantata si de musulmani, si de liber-cugetatori, si de atei. Statul roman nu sprijina si nu promoveaza cu precadere o anumita religie. Unii dintre noi cred ca ar fi bine sa o faca, dar asta e alta poveste: deocamdata, Constitutia nu permite acest lucru.

Anunțuri

Comentarii»

1. Daniela - Septembrie 11, 2009

Basescu a vorbit cu siguranta FARA SA GANDEASCA, nu ar fi prima oara.A avut exact aerul ca i-a scapat o vorba din gura ,fara sa fie insotita in prealabil DE NICI UN GAND. Apoi i-a aparut UN GAND (IN CAP) :”valeu!ce-am spus ?” Dar ….era prea tarziu !!! Saracul…

2. tatik - Septembrie 11, 2009

Pariez ca d-lui Basescu ii plac mai mult tablele decat sahul: efortul de concentrare e mult mai mic … 😈

3. Marcelina Popa - Septembrie 11, 2009

TB e banuit, intotdeauna, de doua tipuri diametral opuse de comportament : unul bazat pe calcul atent, pe analize strategice aproape geniale, altul pur reactiv, impulsiv, bazat mai mult pe improvizatii de moment

Adevarul – cred eu – e pe undeva pe la mijloc: TB porneste la lupta cu un plan, cu niste ganduri destul de bine organizate, insa la fata locului ii vin idei noi si, uneori, proaste (dar care fac rating, asta-i interesant).

In orice caz, e greu sa ne plictisim cu un asemenea presedinte :).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: