jump to navigation

Probleme cu numere mari August 31, 2009

Posted by Marcelina Popa in Clasa a V-a, Cutia cu jucarii.
Tags:
trackback

O pisică nazdravana. In supermarket exista un raft cu mancare pentru pisici. Acolo se afla o punga de 5kg de Whiskas. O pisica a intrat neobservata, a deschis punga si a luat un bob. Chiar atunci a vazut-o unul dintre angajati. Deoarece avea alergie la animale, a aruncat-o la distanta. Pisica a aterizat pe un cantar. De frica, a lasat bobul pe cantar si a fugit speriata. Acum cantarul arata ca bobul cantareste 0,1g. Cate boabe de Whiskas sunt in punga, cu aproximatie? (problema compusa de Mihaela Belacurencu, clasa a VI-a, pe vremea cand era in clasa a V-a).

Super-tatăl. Tatal lui Mihai are are 90000 de saci de cate 30 kg fiecare. Un bob de grau cantareste 30 mg. Omul vrea sa dea de mancare celor 3000 de pui ai lui, iar fiecare pui consuma cate 0,03 kg pe zi. Cate boabe de grau are tatal lui Mihai? Cate drumuri pe zi trebuie sa faca pentru a hrani toti puii, cu o galeata in care transporta  aproximativ 200.000 de boabe, daca pana la cotete pierde, de regula, cam trei sferturi din grau?  (problema compusa de Flavia Pahon, clasa a VI-a, tot pe vremea cand era in clasa a V-a).

Imaginati-vi-l pe tatal lui Mihai mergand pe sapte carari, cu galeata in mana! 🙂 (cum altfel ar putea pierde, pe drum, trei sferturi din grau?)

Turnul facut din bancnote. Ce inaltime ar avea un teanc format dintr-un milion de bancnote de cate 10 lei puse una peste alta? Alegeti varianta corecta dintre urmatoarele variante: a). Sub un metru; b). Intre 1 m si 5 m; c). Intre 5 m si 10 m; d). Intre 10 m si 50 m; e). Peste 50 m. (asta e o problema de import, vine din SUA, eu am adaptat-o la moneda noastra)

Anunțuri

Comentarii»

1. danutchidon - August 31, 2009

misto !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: